Cursisten in woord en beeld

In 2012 zocht ik een docent om mij verder in het steen bewerken te kunnen verdiepen. Via de site van Leen kwam ik terecht in Griekenland, waar ik 2 weken onder haar leiding (en in de zon) heerlijk in marmer kon werken.
Dit jaar kreeg dat een succesvol vervolg tijdens de zomercursus “ZomergaArt” en sindsdien ontspan ik me vaker tijdens het hakken en schuren bij Leen.
Zij geeft telkens weer nieuwe inzichten en mogelijkheden als ik zelf vastloop. Verder leer ik hier wat geduldiger zijn, het proces is net zo belangrijk dan het resultaat. Het werken in een kleine groep is altijd gezellig en maakt dit mede tot een hele leuke hobby.
H. van Doorn

Heb al een aantal workshops bij Leen gevolgd. Zeker aan te raden! Ontspannen sfeer waarin je jezelf heel goed kunt verliezen in het “werken” aan je steen en Leen en je medecursisten je met raad en daad bij staan. Het eindresultaat is altijd mooi want wat het ook wordt het komt uit jezelf! Probeer het een keer en ga in gesprek met de steen (en jezelf).
J. Kuiper

Sinds drie jaar volg ik workshops bij Leen. In overleg met haar kies ik n steen en ga ik aan t werk. Leen komt regelmatig kijken, dringt zich niet op en helpt met t maken van keuzes. De sfeer op de workshops is erg prettig, er wordt gelachen, gekeken en bewonderd.
M. Ritzen

Voor mij is het een feestje om bij Leen Kessels te kunnen beeldhouwen! Ik volgde een paar jaar de wekelijkse lessen en nu even de workshops op de zaterdag eens in de maand. Leens vakkundig begeleiding is voor mij een verrijking in het proces van: -De pas gekozen ruwe steen te houwen tot een beeld-. Zij geeft je in haar begeleiding ook de mogelijkheid je eigen kwaliteiten te ontdekken, loop je vast, dan is ze er altijd weer om geduldig en liefdevol bij te staan. Daar de groepen niet te groot zijn is er voldoende aandacht voor elkaars werk -wat heel erg leuk is- en Leen kan zo iedereen de noodzakelijke aandacht geven. De pauzes zijn gaaf, aandacht voor elkaar en even los van je werk! Ik maak niet voor niets een reis van Doetinchem naar Utrecht-Terwijde… Het is voor mij meer dan de moeite waard!
M. Vedder

Een aantal jaar heb ik beeldhouw les bij Leen en omdat ik daarvoor 3 jaar bij een andere beeldend kunstenaar les heb gehad kan ik vergelijken. Leen is zeer kundig is technisch begaafd en leert je kijken, kijken en nog eens kijken en als je vast zit is er een luisterend oor en advies hoe je verder kunt maar ze laat altijd de keus bij jou waardoor het altijd je eigen beeld is. In het begin krijg je een oefening die je moet hakken en dat is heel leerzaam en leert je driedimensionaal kijken en denken: heel verrassend, iedereen krijgt dezelfde oefening maar ieder beeld wordt anders.
Leen is geduldig en toe de point maar kan ook jou frustraties die je tegenkomt met hakken haarfijn blootleggen dus het werkt ook door in persoonlijk inzicht te krijgen hoe je met alles omgaat, heel leerzaam als je daar voor open staat. De sfeer in de groep is altijd bijzonder en maakt dat we willen blijven. Ieder heeft zijn eigen tijd om een beeld te voltooien.
Maar de beelden die Leen zelf maakt zijn heel bijzonder en weerspiegelen een mooi innerlijk en zijn de moeite waard.
E. Vaartjes